Hjälp

För att kunna använda flera av hemsidans funktioner  som att låna om, reservera och så vidare måste man först logga in. Det gör du genom att klicka på den röda rutan uppe i högra hörnet, markerad med ett stängt hänglås. Du får upp en ruta där du skriver in ditt lånekortsnummer och PIN-kod, alternativt ditt användarnamn och lösenord om du valt ett sådant.

Låna om
Gå in på Mina sidor och sedan Mina lån, så hittar du en lista på allt det du har hemma. Om du vill låna om något, klickar du på den gröna rutan direkt till höger i listan. Du får då upp en ny sida: Om omlånet gick bra syns den nya lånetiden här, annars får du en orsak till varför lånet inte gick att förlänga.
Om du vill låna om mer än ett av dina lån bockar du först i dem till vänster, och klickar sedan på den gröna rutan som då syns ovanför listan. Du får upp en ny sida där du ser vilka lån som gick att förlänga, och det nya återlämningsdatumet, och vilka (om några) som inte gick att förlänga.

Reservera
Börja med att söka efter det du är intresserad av i katalogen. Klicka på titeln till det du vill reservera, så får du upp en mer detaljerad beskrivning. Under denna finns en knapp med texten reservera. Klicka här för att genomföra reservationen.

Språk
Språk-ikonen hittar du överst på hemsidan. Klicka här om du vill visa sidan på ett annat språk, och välj vilket i listan som kommer fram. Bibliotekets hemsida använder Google Translate. Observera därför att kvaliteten på översättningarna kan variera.

Utökad sökning
Klickar du här kommer du till ett utökat sökfönster där du kan avgränsa din sökning till biblioteksenheter, språk, olika kategorier och olika sorters media. Särskilt användbart när du vet ungefär vad du letar efter.

Om du gjort en sökning kan du också avgränsa resultaten med hjälp av kategorierna till höger om träfflistan: författare, ämne, utgivningsår, typ av media et.c.

Meny
på datorskärmen ligger länkarna till sidans olika avdelningar längst upp. På surfplatta och telefon hittar du istället menyn som en ikon uppe i högra hörnet, brevid inloggningen. Tryck där så får du upp länkar till de olika undersidorna.

Om det är något mer som är otydligt eller inte går att hitta, ring gärna biblioteket så hjälper vi till!

Språk