E-ljudböcker - så lånar du

Bibliotekets e-ljudböcker är strömmande vilket betyder att du måste vara uppkopplad mot nätet under tiden du lyssnar. E-ljudböcker får du låna i 28 dagar.


Hur söker jag e-ljudböcker i katalogen?

Du hittar biblioteket e-ljudböcker genom att söka på den titel eller författare du är intresserad av och genom att lägga till ordet streaming. Alternativt söker du på bara ordet streaming för att få upp alla e-ljudböcker, och använder sedan kategorierna till höger om träfflistan för att avgränsa resultaten. För att kunna låna e-ljudböckerna behöver du logga in med lånekort och PIN-kod, alternativt användarnamn och lösenord.


Hur du lyssnar på e-ljudböcker i datorn

Om du vill lyssna via din dator behöver du ha programmet Flash installerat. För att låna en e-ljudbok till datorn söker du upp den bok du är intresserad av i katalogen och klickar på titeln. UnderDu kan ladda ner e-boken i följande format” väljer du sedan alternativet Ljudbok (Flash).

För att fortsätta att lyssna på e-ljudbok du har lånat tidigare loggar du in på falkopingsbibliotek.se och går till "Mina lån". Du klickar på länken till höger om titeln du vill lyssna på, under rubriken Status. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast.

Du kan också lyssna på e-ljudböcker på olika mobila enheter. Beroende på vilken sort du har är tillvägagångssätten lite olika:


Hur du lyssnar på e-ljudböcker i din Iphone/Ipad

För att låna en e-ljudbok till din Iphone eller Ipad söker du upp den bok du är intresserad av i bibliotekskatalogen och klickar på titeln. UnderDu kan ladda ner e-boken i följande format” väljer du sedan alternativet iOS. En spelare med ljudboken öppnas i ett nytt fönster. Det här fungerar också i standardwebbläsaren Safari.

För att fortsätta att lyssna på e-ljudbok du har lånat tidigare loggar du in på falkopingsbibliotek.se och går till "Mina lån". De ljudböcker du har lånat de senaste 28 dagarna visas på sidan. Du klickar på länken till höger om titeln du vill lyssna på, under rubriken Status. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast.

Om du sedan tidigare har en webbläsare som stöder Flash på din Iphone/Ipad (ex. Puffin Web Browser) kan du också låna ljudböcker som tidigare genom att istället välja Ljudbok (Flash).


Hur du lyssnar på e-ljudböcker i din Android

För att låna en e-ljudbok till din Android behöver du först installera appen ”Elib Ljudboksspelare” som du laddar ned (gratis) här. Därefter söker du upp den bok du är intresserad av i bibliotekskatalogen och klickar på titeln. UnderDu kan ladda ner e-boken i följande format” väljer du sedan alternativet Android-app. Ljudboken öppnas i Appen

För att fortsätta att lyssna på
e-ljudbok du har lånat tidigare loggar du in på falkopingsbibliotek.se och går till "Mina lån". De ljudböcker du har lånat de senaste 28 dagarna visas på sidan. Du klickar på länken till höger om titeln du vill lyssna på, under rubriken Status. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast.

Om du sedan tidigare har en webbläsare som stöder Flash på din Iphone/Ipad (Puffin Web Browser eller Flashfox) kan du också låna ljudböcker som tidigare genom att istället välja Ljudbok (Flash).

Språk